keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Syksyn surinoita

Liikunnan monilukutaitotunnit ovat hyvässä vauhdissa. Lapset ovat osallistuneet hienosti erilaisiin leikkeihin ja tehtäviin, joita olemme tehneet niin sisällä kuin ulkona. Olemme tutustuneet kehoon ja siihen, minkälainen on hyvä ryhti. Lapset ovat todenneet, että onpas helpompaa liikkua hyvässä kuin huonossa ryhdissä!

Olemme olleet ulkona ja syyssäät ovatkin olleet ihanan lempeät. Toteutimme koulun kentällä mittausradan, jossa opeteltiin mittamaan muun muassa senttimetrejä, lukumääriä ja aikaa. Lapset saivat kokeilla nopeutta juoksemalla matkaa, hyppytaitoja hyppynarulla sekä mitata kaverin pituutta ja siipiväliä eli kuinka leveä on sormenpäästä sormenpäähän. Yksi suosikeista oli lankutus eli piti laskea aikaa, kuinka kauan jaksaa olla lankkuasennossa. Monella meinasikin suurin osa tunnista kulua tähän, niin kovakuntoisia lankuttajia oli.

Myös pururata ja sitä ympäröivä metsä ovat tulleet tutuiksi. Pururatalenkkiä on juostu ympäri hienosti. Moni on oppinut säätelemään juoksuvauhtia niin, että jaksaa juosta koko matkan. Oheinen kuva on pururadan viereisestä metsästä, jossa ollaan liikuttu eri tavoin. Tämän viikon tiistaina teemana oli eläimet. Käytimme mielikuvitusta, miten eri eläimet liikkuvat ja ääntelevät. Tämä sopi loistavasti ajankohtaan, sillä tiistaina olikin eläinten päivä. Lapset olivat taitavia esittämään ja arvaamaan erilaisia otuksia, vau! Ja vuh!

Vanhemmat pääsivät myös kokeilemaan tunneilla tehtyjä asioita, kun syksyn ensimmäinen koko perheen Liikuntahetki pidettiin 24.9. Toteutimme mittausrataa ulkona ja hauskoja leikkejä sisällä. Seuraavan kerran Liikuntahetki on marraskuussa lauantaina 19.11. Laita päivämäärä jo ylös, jotta pääsette mukaan koko perheen voimin.

On ollut upeaa huomata, miten monessa taidossa on tapahtunut kehitystä viime vuodesta. Lapsille on jääny paljon juttuja mieleen ja kehoon, ennen kaikkea. :) Tästä on hyvä jatkaa matkaa kohti uusia mahdolllisuuksia liikkua, aistia, oppia! 

Hyvää syksyn jatkoa kaikille!

Terveisin

Liikunnan monilukutaitotiimi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti