tiistai 6. lokakuuta 2015

Taikapuun retki ja Sanomalehti

Viime viikon liikunnan monilukutaitotunnilla retkeiltiin Taikapuina ympäri pururadan. Puut kasvoivat pienistä siemenistä isoiksi ja vahvoiksi puiksi. Matkalla tutkittiin luontoa, hämmästeltiin oravan ketteriä hyppyjä, laskettiin sieniä ja puun vuosirenkaita, liikuttiin eri tavoin matematiikan tahdissa ja mietittiin, asustavatko kenguru ja hevonen Suomen metsissä. Alamäessä harjoiteltiin sivulaukkaa, joka vaati hyvää vartalonhallintaa. Retken lopuksi Taikapuut ravistelivat syksyn lehdet oksiltaan ja kävivät talviunille. Silmät kiinni paikalleen hiljentyessä saattoi kuulla tuulen suhinaa ja muita luonnonääniä.

Tänään harjoitettiin liikkumistaitoja ja kehonhallintaa Sanomalehti-tunnilla. Salin lattialle oli levitetty parisenkymmentä sanomalehteä, joissa oli erilaisia kuvia ihmisistä. Oppilaiden tehtävänä oli liikkua musiikin soidessa mm. rapukävellen, ryömien, juosten, yhdellä jalalla hyppien tai kuukävellen hidastetusti. Musiikin pysähtyessä muodostettiin omasta kehosta kuvan mukainen patsas. Patsaat olivat aivan hillittömän hienoja ja kekseliäitä! Kuvapatsaita on helppo kokeilla kotonakin ihan tavallisen päivän lehden avulla. Sanomalehdistä tehtiin myös hulmuavat taikaviitat sekä pallot, joita heiteltiin ilmaan ja koriin. Osan kanssa kerettiin myös harjoitella lehden rikki iskemistä turvallisesti sekä rauhoittua pallohieronnalla. 

Sanomalehti-juttuja tullaan varmasti tekemään myös marraskuun Liikuntahetkessä. Yksinkertainen väline antaa paljon mahdollisuuksia mielikuvituksekkaaseen liikkumiseen. 

Ensi viikolla nautitaan taas kirpeän raikkaasta syysilmasta metsässä. Auringonpaisteista viikkoa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti