sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Kevätpörinöitä

Kevät on pärissyt vauhdilla eteenpäin, ja liikunnan monilukutaitotunneilla on päästy harjoittelemaan rutkasti liikuntataitoja sekä yhdessä liikkumisen että vuoden kolmannen teeman, tilan näkökulmasta. Tässä katsaus kevätviikkojen ohjelmaan:

Ystävänpäivän tienoilla ilahdutettiin vanhainkotia, ja oppilaat pääsivät valmistamaan temppuilevat videotervehdykset sekä maalaamaan musiikin inspiroimana värikkäät ystävänpäiväkortit. Näistä tuli hienoja!

Tilaan olemme tututustuneet sisällä ja ulkona. Liikuntasalissa piirrettiin omat kartat ja reitit, joita kaveri pääsi kulkemaan. Ulkona päästiin tutustumaan koulun pihakarttaan ja suunnistamaan upeassa auringonpaisteessa eri liikuntarasteille tekemään mm. tikkuhyppyjä, kehoaakkosia tai karateasentoja.

Tilassa olemme tutkineet myös tasoja, ääniä ja muotoja. Taso-tunnilla taituroitiin kolmessa eri valtakunnassa: Matojen maassa pökittiin palloja ryömien maaliin, Karatekissojen kuningaskunnassa harjoiteltiin tasapainoradoilla ja Delfiinien dasavallassa heiteltiin ilmapalloja korkealla ilmaan. Lopuksi mittelöitiin myös matojen pääpallon mestaruudesta. Matojen maassa nähtiin todella hienoa, rauhallista keskittymistä sekä taitavaa pallonkuljetusta!

Muoto-tunnilla muodostettiin erilaisia kehomuotoja, muovailtiin kaverista patsaita ja pelattiin muistipeliä eri kehonasennoilla. Leikkivarjon kanssa liikkuminen aiheutti suurta riemua, ja lopuksi sen alle pääsivät kaikki vuorollaan sätkimään ja pötköttämään hämähäkkeinä. Ääni-tunnilla tutkittiin, miten kauan tarkkaavaiset korvat erottavat äänen kulkevan tilassa, kun taas hiljaisella tunnilla opettaja antoi kaikki ohjeet ilman ääntä. Oppilaat selvisivät hiljaisen tunnin tehtävistä hienosti ja taitoradalla oli ilo huomata kehitystä hyppynarulla hyppimisen taidossa!

Pallojen kanssa ollaan liikuttu kahdella tunnilla. Pallon käsittelytaidot ja ketteryys harjoittuivat pallohipassa ja heittoviestissä sekä pienissä joukkuemittelöissä, kuten ison pallon pommitus, pesänryöstö ja polttopallo. Toisella tunnilla palloja luokiteltiin ja järjestettiin eri tavoin, esimerkiksi koon, painon tai pomppivuuden mukaan. Pallojen lisäksi oppilaat saivat järjestää myös itsensä järjestykseen pituuden tai etunimen ensimmäisen kirjaimen mukaan. Haastetta toi tehtävän suorittaminen penkin päällä tippumatta - yhteistyöllä tästäkin pulmasta selvittiin!

Ulkotunneilla on metsästetty leijonaa purunradalla sekä mörrimöykkyjä metsässsä. Kevätesitysten lähtestyessä olemme alkaneet työstää esityksiä vanhempien ja muun koulun ja päiväkodin väen ihailtavaksi, mutta siitä enmme vielä paljasta enempää! ;)

Kevään viimeinen Liikuntahetki kutsuu kaikki perheet tulevana lauantaina 14.5. Heikkilän koululle. Sään salliessa nautimme auringosta Heikkilän koulun piha-alueelle liikkuen. Muista ilmoittautua mukaan pian!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti