tiistai 4. huhtikuuta 2017

Keväinen tervehdys

Keväinen tervehdys!

Aurinkoinen sää on tuonut ihanan valon ja uuden vuodenajan ovelle. Liikunnan monilukutaitoprojekti rullaa hienosti eteenpäin ja alkuvuosi on mennyt hujauksessa. Lapset ovat olleet tunneista innoissaan. On ollut mahtava huomata, miten edistystä viime vuodesta on tapahtunut ja entuudestaan tuttuja leikkejä on kaivattu. Monelle liikkuminen tuntuu olevan entistä mieluisampaa ja ryhmässä toimiminen on parantunut huomattavasti kaikilla luokilla.

Olemme käyneet tunneilla tänä vuonna tilan hahmottamista ja siinä liikkumista. Lisäksi olemme tehneet paljon erilaisia rytmiharjoituksia. Moni osaa liikkua jo paljon paremmin rytmiin ja haluttuun tempoon. 
Ystävänpäivän aikoihin teemana oli "wanha koulu" eli entisajan tapaan mentiin myös liikunnan monilukutaidossa: kehärumpu säesti liikkumista ja neljän tuulen poloneesissa oli vanhan ajan tanssien meininkiä. Monelle entisaikojen koulunkäynnin tavat eivät olleet ollenkaan kauhistus, vaan kynsien tarkistaminenkin otettiin kuulemma mukisematta vastaan. Hienoa!

Nyt maaliskuussa on päästy liikkumaan myös tanssien. Tanssii tähtien kanssa-huumaa koettiin, kun projektimme vetäjistä Jutta, joka on opettajana kyseisessä ohjelmassa, tuli opettamaan jiveä. Lapset olivat kyllä aika innoissaan. Moni ei ehkä edes kehdannut myöntää, miten kivaa tanssi olikaan. Jive on vauhdikas ja nopea tanssi ja oli tosi hienoa huomata, miten hyvin koreografian omaksuminen sujui, kun liikkumista ja rytmiä on harjoiteltu entuudestaan monella eri tavalla.

Parina viime tiistaina aiheena on ollut ääni ja viime kerralla pidettiin hiljainen tunti. Äänen liikettä harjoiteltiin eri tavoin, muun muassa soittimia kokeilemalla ja ääniä tunnistamalla. Hiljainen tunti taas todella tarkoitti sitä, että toimitaan hiljaisuudessa ja myös ohjeet annetaan ääneti. Uskomatonta, mutta tämä toimii. Temppurata suoritettiin sopivassa suhinassa ilman ääniä ja oikeastaan hiljaa oleminen oli lapsista välillä tosi kivaa. "Ihana hiljaisuus!" joku totesikin tunnin lopuksi.

Tästä on hyvä jatkaa kevättä eteenpäin. Tämä kauden perhepäivä pidetään lauantaina 22.4. Heikkilän humbalot-tapahtuman yhteydessä. Ohjelmaa on luvassa aamusta iltapäivään ja paikalle voi tulla, kun perheelle sopii. Toivottavasti mahdollisimman moni pääsee mukaan.

Siihen asti toivotamme ihanaa auringonpaistetta, kevään tuulia ja surinaa kaikille! Jatketaan liikkumista yhdessä.

Terveisin

Liikunnan monilukutaitotiimi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti