torstai 7. kesäkuuta 2018

Kevätkiitokset

Liikunnan monilukutaidon kevät on sujunut vauhdikkaissa merkeissä. Tiistain tunneilla olemme liikkuneet niin sisällä kuin ulkona mm. rytmitellen, kiipeillen, pallotellen ja pelaten. Etenkin loppukevään upeat säät suosivat ulkoilua ja tutustuimmekin ympäristöön suunnistaen. Lisäksi teimme ulkona oppilaiden valitsemia suosikkijuttuja ja olihan joukossa myös Heikkilän välituntihitti, "tappofrisbee". Olemme kuulleet, että uusi suosikkileikki on innostanut lapsia kaikilta luokka-asteilta pelaamaan ja pitämään hauskaa yhdessä. Mahtavaa! Toivon mukaan yhteinen leikki jatkuu kesälomallakin.

Kiva yhteinen koko perheen tapahtuma keväällä oli Heikkilän humbalot. Liikunnan monilukutaito oli mukana humbaloissa ja toteutti Heikkilän koulun salissa temppuilu- ja tasapainoradan. Päivään osallistui yli 150 lasta ja aikuista, jotka yhdessä pitivät hauskaa liikkuen - jes!

Kevätkauden aikana olemme harjoittaneet oppitunneilla rytmiasioita, kehon muotoja, tutkineet eri aisteja ja hahmottaneet tilaa. Kaiken kaikkiaan me opettajat olemme olleet iloisen ylpeitä siitä, miten lasten taidot liikkumisessa ovat parantuneet. Selkeä ero aiempaan on ollut. Oman kehon hahmotus ja koordinaatio ovat kehittyneet. Lisäksi on edistytty siinä, miten toimitaan ryhmässä ja huomioidaan toiset. Liikuntasaliin isoon tilaan pääseminen on aina yhtä riemullista ja vaikka välitön juoksu onkin usein täyttänyt salin, on opittu myös hillitsemään itseään ja katsomaan, milloin on sopiva hetki irrotteluun. Piirin muodostaminen onnistui keväällä jo muutamassa sekunnissa. Myös ohjeiden kuunteleminen sekä niiden noudattaminen on parantunut huikeasti. Tällöin voi keskittyä paremmin omaan tekemiseen. Lisäksi uusien asioiden kohtaaminen on mukavampaa. Hienoa kehitystä on tapahtunut jokaisessa ryhmässä.

Kesän alkaessa, kun suvivirret on laulettu, olemme myös haikeissa tunnelmissa: nyt päättyi liikunnan monilukutaidon kolmas vuosi ja samalla koko projekti. Viimeisellä tunnilla pidimme yhteisen mehuhetken herkutellen ja oppilaat saivat todistuksen osallistumisestaan projektiin. Monille kolmas-toka- ja ekaluokkalaisille tämä oli jo kolmas vuosi mukana.
Toivomme todella, että oppilailla on ollut tunneilla mukavaa ja he ovat saaneet uusia elämyksiä liikkumisen ja oppimisen parissa.

Olemme kokeneet olevamme osa oppilaiden arkea - nähneet niin iloisia hetkiä kuin harmituksiakin, mutta aina tunnin aikana on selvitty voiton puolelle. Aluksi mietityttänyt asia on väistynyt jännittävän tekemisen äärellä ja vaikealtakin tuntuvia juttuja on kokeiltu. Upeinta on ollut nähdä onnistumisia. Sitä miten jonkin asian oivaltaessaan syntyy iloa, spontaania riemua, sitä että nauttii oppimisesta. Niin monia arvokkaita muistoja piirtyy mieleen. Ja ne kiitokset ja halaukset mitä saimme kevään lopuksi, voi, taisi opeilla mennä kovasti roska silmään... Oppilaiden hymyt piirtyvät sydämiimme.

Haluamme kiittää lämpimästi Heikkilän koulun sekä Jolkbyn päiväkodin henkilökuntaa ja opettajia. Kiitos, että olette ottaneet yhteistyön ilolla vastaan.
Iso kiitos kuuluu myös Kirkkonummen kunnalle, aluehallintovirastolle ja opetusministeriölle, jotka ovat mahdollistaneet projektin. Ennen kaikkea kiitos kuuluu kaikille projektiin vuosien varrella osallistuneille oppilaille - olette ihania ja arvokkaita jokaikinen!

Liikunnan monilukutaitotiimi kiittää ja kumartaa. Tämä on ollut suuri ilo.

Aurinkoista kesää kaikille toivottaen,

Liikunnan monilukutaitotiimi
Niina, Jutta ja Johanna
TanssiDans ryEi kommentteja:

Lähetä kommentti