keskiviikko 24. tammikuuta 2018

Tammikuun rytmejä

Hei kaikki!

Vuosi on pörähtänyt käyntiin mukavasti ja mennään jo tammikuun loppupuolta. Aika juoksee nopeaan. Liikunnan monilukutaitoprojekti rullaa hyvää vauhtia ja tänä vuonna olemme tavanneet oppilaiden kanssa jo kolme kertaa. 

Olemme tutustuneet kalenteriin opettelemalla nuorempien kanssa viikonpäiviä ja kuukaudet. Viikonpäiville löytyi hauskat omat liikkeensä, joten jos kysytte kotona mikäs päivä onkaan, voi vastaukseksi tulla X-hyppyjä (eli keskiviikko!). Tutustuimme myös vuodenaikoihin klassisen musiikin kautta Vivaldin neljä vuodenaikaa teoksen parissa. Lapset tykkäsivät kappaleesta ja nähtiin hienoja liikeversioita esimerkiksi kevään tahtiin.

Alkuvuodesta pääteemana tunneilla on rytmiikka. Teemme erilaisia rytmiharjoituksia koko keholla ja liikumme niin musiikin kuin vanhan kunnon kehärummun säestämänä. Monilla rytmiin liikkuminen on parantunut huomattavasti viime vuodesta. Se on ollut ilo huomata. Taitoa löytyy!
Mukavia harjoituksia ovat olleet esimerkiksi viivan puolelta toiselle hyppely sekä rytmipiiri, jossa neljän iskun aikana on tehty erilaisia liikkeitä taputuksesta punnerrusasentoon. Tässä on onnistuttu erittäin hyvin.
Seuraavaksi harjoittelemme tempon vaihteluita ja varioimme hitaan ja nopean liikkumisen eroja. Tästä on selvää hyötyä vaikkapa suunnanvaihdoksissa, mikä toimii lajissa kuin lajissa.

Tänään harjoittelimme kakkosluokkalaisten kanssa tanssia, mikäpä muukaan olisi mainionpi tapa yhdistää musiikkia ja siihen liikkumista. Cha cha cha sujui tosi hienosti! Myös parin kanssa toimiminen oli mallikasta.

Tästä jatkamme talvea eteenpäin. Kevään mittaan tuntien aiheina on muun muassa tilan hahmottaminen ja parin kanssa sekä ryhmässä toimiminen. 
Oppilaat ovat olleet innoissaan kun vihdoin pääsee myös luistelemaan. Koulun kentällä on hyvä kuhina ja toivotaan, että jäät säilyvät vielä pitkään. Hieno uutuus liikkumiseen on myös Heikkilän ison koulun seinälle ilmestynyt kiipeilyseinä. Sitä täytyy varmaan liikunnan monilukutaitotiimin vetäjienkin päästä testaamaan... :) 
On mahtavaa, että oppilaille löytyy virikkeitä koulupäivän aikana liikkumiseen. Se tuo virkeyttä ja iloa oppimiseen.

Toivotamme hauskaa ja liikunnallista talvea kaikille!

Terveisin,

Liikunnan monilukutaitotiimi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti